Lindsjön är ett naturreservat beläget i Uppsala kommun och förvaltas av Länsstyrelsen i Uppsala län. Reservatet skapades den 28 juli 2016 och sträcker sig över en yta på 221 hektar, varav 215 hektar är land och 5 hektar är vatten. Området utgörs huvudsakligen av 190 hektar skog, där grova aspar, sumpskogar och tallklädda myrar är vanligt förekommande.
Under sommaren 2018 drabbades reservatet av en torrperiod och angrepp av granbarkborre vilket resulterat i en mängd döda granar. Det finns en risk att dessa granar faller vid blåsigt väder och därför avråds besökare från att besöka området vid sådana förhållanden. Här sköter skogen sig själv och man möter träd i alla livsskeden, från unga plantor till döda nästan förmultnade stammar.
I den östra delen av reservatet ligger den tallklädda Långmossen, medan en liten sjö vid namn Lindsjön och en gammal granskog finns i väst. Här kan man hitta den rödlistade bombmurklan i luckig granskog med glest mosstäcke. Sumpskogar med lövträd kantar både sjön och mossen, medan äldre granskogar också innehåller lövträd.
Marken i reservatet är ovanligt kalkrik och ger en värdefull miljö för sällsynta växter och djur. Gamla och kullfallna träd är hem för en lång rad svampar, lavar och insekter som har svårt att ta plats i modern produktionsskog. Över femtio rödlistade arter har återfunnits i reservatet, inklusive stor aspticka, aspbarkgnagare, liten hornflikmossa, vedsäckmossa, smalskaftlav, västlig njurlav, blackticka, blek taggsvamp, grangråticka, gräddticka, vågticka, rynkskinn och ulltickeporing. Här trivs också fåglar som gynnas av tillgången på insekter och fina boträd.
Det finns inga markerade stigar i reservatet och besökare får leta sig fram på egen hand genom tät och fuktig granskog, över mossklädda stockar och emellanåt mycket blockrik mark. Lindsjön är en unik och värdefull miljö för både växter och djur och är ett spännande utflyktsmål för den som uppskattar naturens mångfald.