Käldänge är ett naturreservat beläget på Gotland. Det förvaltas av Länsstyrelsen i Gotlands län och skapades 1996. Reservatet täcker en yta på 5 hektar, varav 4 hektar utgörs av skog. Inom området finns anordningar som information, parkering och rastplats.
Namnet Käldänge kommer från det faktum att det är ett blött änge, där delar av området står under vatten på våren och ger platsen en karaktär av ett lövkärr. Trots detta hittar man många spännande växter där, inklusive cirka 150 arter kärlväxter. Bland de dominerande arterna i skuggigare och fuktigare delar av området finns humleblomster, midsommarblomster, smörblomma, ängsruta och ängssyra. På mer öppna platser är ljuskrävande arter som mandelblom, brudbröd, höskallra, svinrot, klasefibbla, vänderot, krissla och ängsvädd vanliga. Dessutom växer det orkidéer som krutbrännare, nattviol och brudsporre i reservatet.
Det finns också en del mindre vanliga arter som blodtopp, gökblomster, korskovall, myska och desmeknopp i Käldänge. Blodtoppblomvecklaren, en liten fjäril som lever på blodtoppsblomman, är en av de mer sällsynta arterna som förekommer här och har endast påträffats på cirka 20 platser på östra Gotland.
Käldänge har också en rik fågelpopulation med hålhäckande arter som talgoxe, blåmes, nötväcka, halsbandsflugsnappare, stare och skogsduva. Större och mindre hackspettar ses också regelbundet i området.