Bredselet är ett naturreservat beläget i kommunen Lycksele i Västerbottens län. Reservatet förvaltas av Länsstyrelsen i Västerbottens län och skapades den 29 september 2008. Med en storlek på 298 hektar består reservatet av 175 hektar landyta, 123 hektar vatten och 155 hektar skog.
Landskapet längs Öreälven sträcker sig fem kilometer och har terrasser av sandsediment som format landskapet under inlandsisen. I södra delen av reservatet finns en ås med getryggsform där grova och mycket gamla aspar frodas. På asparna finns ovanliga arter som småflikig brosklav och dvärghättemossa. Många träd har skador efter vinterns is på älven och i en del av träden sitter rostiga beslag från den tidigare timmerflottningen på älven.
Bredselets karaktär med gamla tallskogar på sedimentmark och soliga miljöer gynnar många växter och djur. Här trivs ovanliga och märkliga arter som blanksvart spiklav och kolflarnlav. På hösten kan man hitta mycket svamp i skogarna, bland annat goliatmusseron, karl-johan och sandsopp.
Inom Bredselets naturreservat finns lämningar efter stenåldersbostäder med bland annat fynd av kvartsavslag, flintrester, härdar och en stenklubba. Öretorp, som ägs av Sveaskog, är ett välbevarat torp och Raningsmarkerna användes förr för slåtter och bete. Delar av skogen användes även till skogsbete.
Besökare kan ta del av information om reservatet och dess natur- och kulturhistoria. Bredselet är en plats där natur- och kulturvärden bevarats och är en viktig del av Västerbottens län.